Bitki Çayları, 36 Bitki Çayı İçin Kısa Bilgiler

Bitki çayları konusu, bu sitenin önemli bölümlerinden birini oluşturuyor. Bitki çayları bölümümüzde, zamanla bütün bitki çayları ele alınacak, tarifleri verilip, yararları anlatılacak. Bu yazımızda ise, yaygın olarak kullanılan 36 tane bitki çayına yer verilip, bu bitki çayları ile ilgili kısa bilgiler sunuldu. Bu yazıda adı geçmeyen diğer bitki çayları hakkında da kısa tanıtımlarımız olacak. Ayrıca her bitki çayı için ayrıntılı ve yararlı bilgiler veren yazılar da sitemizde her zaman bulunabilir.
Bu yazımızda, 36 bitki çayı hakkında kısa tanıtımlar, her birinde 7 tane bitki çayı olan 5 parçaya ayrıldı. Şu anda bu yazının dördüncü bölümündesiniz, diğer 4 bölümü de okumanızı tavsiye ederiz.
KAPIDA ÖDEME AVANTAJINI KAÇIRMA
100% ORGANİK ŞİFALI BİTKİ ÇAYI


Limon çayı:

A, B, C ve D vitaminleri ihtiva eder. Kalbi ferahlatır, böbrek tıkanıklıklarını ve bademcik iltihaplarını giderir. Tansiyonu düşürür. Nezleye iyi gelir. Sinir sistemini yatıştırır. Mideyi rahatlatarak hazmı kolaylaştırır, idrar sökmede etkilidir. Mide bulantısını keser ve kusmayı önler

Melissa çayı:

Yapraklar yatıştırıcı, mîdevî, gaz söktürücü, terletici ve antiseptik etkilere sâhiptir. Huzursuzluk ve sıkıntıları giderir. Hafıza zayıflığına faydalıdır. Baş dönmesi ve kulak çınlaması gibi şikayetleri keser. Hazımsızlık, baş ağrısı ve migrende de faydalıdır. Daha çok çay hâlinde kullanılır. Balgama ve sedef hastalıklarına çok faydalıdır. Kalbe kuvvet ve ferahlık verir. Çarpıntı ve sıkıntıyı uzaklaştırıp zihni açar. Akrep sokmalarında yakı yapılırsa faydalıdır. Diş ağrılarını dindirir.

Mersin çayı:

Astım bronşit ve nefes darlığını giderir. Bakterilere ve virüslere karşı iyi bir antiseptiktir. Kanama kesicidir. Yatıştırıcıdır. Verem bel soğukluğu, şeker hastalığı, akciğer iltihabı, müzmin ishal ve idrar yolu rahatsızlıklarında etkilidir.

Nane çayı:

Yapraklari çay hâlinde yatıştırıcı, mîdevî, gaz söktürücü, bulantıyı giderici olarak kullanılır. Bunun yanında çeşitli ilâçların terkibinde kullanıldığı gibi, yaprakları çiğ veya kurutulmuş olarak yemeklere konur. Nâne esansı, çok miktarda zehir etkili olmasına karşılık az miktarı mîde ağrılarına ve bulantılara karşı kullanılabilir. Nane uçucu yağı da oldukça fazla kullanılan bir yağdır. Bakterilere karşı etkilidir. Safra salgısını uyarıcı etkisi vardır. Nane en etkili gaz söktürücülerden biridir.

Nane – Ihlamur çayı:

Organizmanın savunma gücünü arttırarak ateşli soğuk algınlıklarını kısa sürede giderilmesinde etkilidir. Uykusuzluğa iyi gelir. Spazm gidericidir. Kan dolaşımını düzenleyerek migren ağrılarının giderilmesine faydalı olur. Göz çapaklarının giderilmesinde faydalıdır.

Nane – Limon çayı:

Mide ağrılarını geçirir. Bulantıyı önler. Migren, uykusuzluk, baş dönmesi ve nezleye iyi gelir. Mide spazmlarını giderir. Kronik karın ağrılarını giderir. Gaz söktürücü. Kramp giderici, ağrı kesici ve antiseptik özellikleriyle ferahlatıcı özellikleri vardır.