Zeytinyağı Kudret Narı Karışımı

Bugün de Kudret Narını tanıyalım....
*Kudret narı olarak bilinen bu meyvenin diğer adı da halk arasında acayip elma diye geçmektedir. Bu meyve kabak gibi uzanan ince gövdeli ve yaprakları el gibi parçalı bir meyvedir. Meyveleri oldukça büyüdükten sonra birbirinden ayrılarak yetişir. Bu meyveler 8-12 cm uzunluğunda 4-9 cm eninde uç tarafına doğru sivrileşen bir meyvedir. Muz gibi önce yeşil olan bu meyve daha sonra büyüdükçe sarı ve tam olgunlaştıkça altın sarısı halini almaktadır. İçerisinde ise nar gibi 20-30 adet şeklinde kırmızı fasulye tarzına benzer tohumu çıkmaktadır. Türkiye'mizin Afrika ve Asya'nın tropikal iklim bölgesi olarak Türkiye ve İtalya tarzı Akdeniz bölgesinde olarak genelde yetiştirilir. Türkiye de ise genelde Yalova, Bursa taraflarında yetişmektedir. Sonbaharda toplanan bu meyve taze yenilmektedir ve aynı zamanda tohumundan kudret narı yağı ve macunu da yapılabilmektedir.
*Bu kudret narı bitkisinin faydası ise şöyle bilinmektedir:
Bağırsağı hızlandırır ve idrara çıkmayı kolaylaştırmada, Özellikle bağırsak problemi olan kişilerin tüketmelerinde faydası olmaktadır.
Karaciğerde ki yağlanmayı engeller ve karaciğere birçok etkisi de bulunmaktadır. Vücuttaki tüm hücreleri yenilemeye yardımcıdır.
Yanık, yara ve ağrısı olan bölgelere macunu iyi gelmektedir.
KAPIDA TESLİM ALDIĞINIZDA ÖDEYİNİZ

Aynı zamanda demir ve vitamin eksikliği olan çocuk ve yetişkinlerin tüketmesinde faydası olmaktadır çünkü bu meyve bol şekilde E vitamini içermektedir.
Hamile bayanlara veya yeni doğum yapmış annelere daha çok tavsiye edilmektedir çünkü bu bitki rahim yarasına ve hastalığının giderilmesine yardımcıdır.