Hamilelikte Yasak Olanalar ve Olmayanlar Nelerdir?

Hamilelikte serbest olan şeyler:
Hamilelikte Yasak Olanalar ve Olmayanlar Nelerdir?

http://tikucuz.com/tuy-dokucu-sarartici-urunler
 
 Hamilelikte serbest olan şeyler:
* Bebeğin sağlıklı gelişebilmesi için doktorun tavsiye ettiği vitaminleri kullanın.
* Doktorunuz farklı bir tavsiyede bulunmadıysa, her ay düzenli olarak kontrole gidin.
* Bol bol yürüyün. Yürümek, hem vücudun su toplamasını engeller, hem de doğumu kolaylaştırır.
* Sebze ve meyveleri, mutlaka iyice yıkayarak yiyin. Herhangi bir mikrop, down sendromlu bir bebek dünyaya getirmenize sebep olabilir.

Hamilelikte yasak olan şeyler:
 * Hamilelikte, hatta tüm hayatınız boyunca yapmamanız gereken bir şey de alkol ve sigara kullanmaktır. Bu ikisinin kullanımı, özellikle de alkol kullanımı, bebekte sağlık sorunlarına, hatta ölü doğumlara bile sebebiyet verebilir.
* Sıcak su, sıcak ortamlar, sauna tarzında yerlerden uzak durulmalıdır. Bunlar erken doğumu tetikler, bu sebeple aşırı sıcaklardan mutlaka kaçınmak gerekir.
* Röntgen tarzında, radyasyonun oldukça yoğun olduğu yerlerden kaçınmak gerekir. Hastanelerde de uyarı yazıları bulunur. Bu tür uyarılara mutlaka dikkat edilmelidir.
* Dar giysiler ve topukları yüksek olan ayakkabılar giyilmemelidir. Özellikle ayakkabı seçimine oldukça dikkat edilmeli, mümkün olduğunca düz ayakkabılar giyilmelidir.
* Hamilelikte yapılmaması gereken bir şey de, ilaç kullanmaktır. Doktora danışılmadan, vitaminler dahi kullanılmamalıdır. İlaç görevi gören bitkiler de doktora danışılmadan kesinlikle kullanılmamalıdır.
* Hamileyken ağır kaldırmak, yapılacak en büyük hatalardandır. 5 kg’dan fazla, riskli hamileliklerde ise hiçbir ağırlığı kaldırmamak gerekir. Koşmak ve yüksek raflara uzanmak da oldukça tehlikelidir.
* Emilimi sonucu bebeğe zarar verebilecek kozmetik ürünlerden uzak durulmalıdır. Teni bronzlaştıracak kremler, tüy dökücü kremler özellikle karın bölgesine kesinlikle uygulanmamalıdır.