Londra'da 'gerçek dışı vücut beklentisi' yaratan reklamlar yasaklanıyor

Londra'nın Pakistan kökenli yeni belediye başkanı Sadiq Khan, özellikle kadınları 'küçük düşüren' reklam afişlerini toplu taşımalarda yasaklama kararı aldı

Londra'nın Müslüman belediye başkanı Sadiq Khan, şehirdeki toplu taşımaların üzerinde yer alan ve insanların 'vücutlarından utanmalarına' sebep olan reklamları yasaklama kararı aldı.
Khan'ın bu hareketi, geçen sene Protein World'ün büyük tepki toplayan afişinde yer aldığı gibi reklamların da önüne geçmeyi hedefliyor.
Protein World, metro istasyonlarına astığı reklam afişlerinde bikinili bir kadın kullanarak, 'sahil vücudunuz hazır mı?' sorusunu yöneltmiş ve bu kampanya büyük tartışmalara yol açmıştı.
Reklamı eleştirenler, insanları 'gerçekçi olmayan' vücut beklentilerine soktuğunu ve kadınları aşağıladığını savunmuştu.

Independent'ın haberine göre Khan, "İki genç kız babası olarak, insanları, özellikle kadınları küçük düşüren ve vücutlarından utandıran bu tarzda reklamlardan son derece endişe duyuyorum. Buna son vermenin zamanı geldi" diye konuştu.

Khan sözlerine şöyle devam etti, "Metroda ve otobüste seyahat ederken, kimsenin etrafı vücutlarıyla ilgili gerçekdışı beklentilerle sarılmamalı. Reklam endüstrisine bu konuyla ilgili çok net bir mesaj yollamak istiyorum."